ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η έκδοση 5.30 του KDE Frameworks είναι διαθέσιμη

Από το Σάββατο 14 Ιανουαρίου είναι πλέον διαθέσιμη η νέα έκδοση του πλαισίου εργασίας του KDE. Ακολουθώντας έναν μηνιαίο κύκλο εκδόσεων, έχουμε φτάσει ήδη στην έκδοση 5.30 του πλαισίου εργασίας ή αλλιώς KDE Frameworks. Αξίζει να σημειώσουμε πως, αν και όχι τόσο ορατές στον τελικό χρήστη, οι ενημερώσεις του πλαισίου εργασίας έχουν σημαντική επίδραση στις εφαρμογές και τον χώρο εργασίας σε μεσοπρόθεσμο διάστημα, καθώς σε αυτό βασίζεται η ανάπτυξή του λογισμικού της κοινότητας του KDE. Φυσικά, το πλαίσιο εργασίας αποτελεί και ένα από τα αντικείμενα της μεταφραστικής ομάδας. Επομένως, κάθε νέα έκδοση του KDE Frameworks έρχεται και με ενημερώσεις στην ελληνική μετάφραση.

kde_qt

Τι είναι το KDE Frameworks;

Το KDE Frameworks είναι ένα σύνολο από βιβλιοθήκες που προστίθενται στην Qt και παρέχουν μια σειρά ευκολιών και επιπλέον λειτουργικοτήτων στους προγραμματιστές, οι οποίες έχουν δοκιμαστεί λεπτομερώς από την κοινότητα των προγραμματιστών του KDE και έρχονται με φιλικούς όρους αδειοδότησης.

Τι μας φέρνει το KDE Frameworks 5.30;

Στη νέα κυκλοφορία θα βρούμε μια πληθώρα βελτιώσεων και νέων χαρακτηριστικών, από τα εικονίδια του Breeze μέχρι το πλαίσιο εργασίας KPackage και το KIO. Για να αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα του τι αλλάζει, δείτε τη σχετική ανακοίνωση της κοινότητας.

Πώς θα το εγκαταστήσω;

Λογικά δε χρειάζεται να κάνετε τίποτε παραπάνω από το να κρατάτε το σύστημά σας ενημερωμένο, καθώς σε λίγες ημέρες, αν όχι ήδη, θα είναι διαθέσιμο στα αποθετήρια της διανομής σας. Αν παρόλα αυτά θέλετε να το μεταγλωττίσετε μόνοι σας, δείτε τις σχετικές οδηγίες.

Πηγή άρθρου: http://www.kde.gr

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com