ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη..planet.ellak.gr: Νοέμβριος, μήνας Bug Squash στο GNOME

21 Σεπτεμβρίου 2016 είχαμε την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του GNOME. Συνηθίζεται μετά από ένα μήνα, να κυκλοφορεί η διορθωμένη έκδοση 3.22.1. Στην διορθωμένη έκδοση, βλέπουμε τα σφάλματα που δεν προβλέφθηκαν πριν την επίσημη κυκλοφορία και διορθώνουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Όλες οι αναφορές σφαλμάτων βρίσκονται στο bugtracker.

Τι είναι το Bug Squash και πως μπορείτε να βοηθήσετε;

Σε μερικά σφάλματα που βρίσκονται στο bugzilla του GNOME μπορεί να μην δοθεί ιδιαίτερη σημασία από τους προγραμματιστές του GNOME. Τα σφάλματα αυτά είναι όμως κρίσιμα για την εύρυθμη λειτουργία του γραφικού περιβάλλοντος. Η ομάδα Bugsquad προσπαθεί ώστε να μην μείνουν στην αφάνεια αυτά τα σφάλματα. Δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστές για να συμμετέχετε σε αυτή την ομάδα. Μάλιστα είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσφέρετε στην κοινότητα GNOME.

bug

Στο κανάλι #bugs στο IRC θα υπάρχουν μέλη του Bugsquad που μπορούν να σας βοηθήσουν με τη διαδικασία του Triage. Οι μέρες που έχουν οριστεί είναι οι ακόλουθες:

  • Σάββατο, 5 Νοεμ.
  • Παρασκευή, 11 Νοεμ.
  • Πέμπτη 17 Νοεμ.
  • Τετάρτη 30 Νοεμ.

Ως ελληνική κοινότητα GNOME, θα λάβουμε μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία και μέλη της κοινότητας μας θα είναι διαθέσιμα στο κανάλι #gnome-el στο δίκτυο του GNOME και του Freenode, για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τη διαδικασία.

Πρόσκληση σε ομάδες ανοιχτού λογισμικού

Εάν έχετε μια ομάδα (LUG, Hackerspace, Linux Team κλπ) και θέλετε να προσφέρετε στην κοινότητα GNOME, μπορείτε να οργανώσετε ένα party και να το δηλώσετε στο wiki αλλά και να ενημερώσετε την Ελληνική κοινότητα, ώστε να βρίσκονται την ίδια μέρα online άτομα που βρίσκονται μακρυά από τον χώρο σας και θέλουν να προσφέρουν και αυτοί.

Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και θα χαρούμε να βοηθήσουμε!

gnomegr

– Ελληνική κοινότητα GNOME

 

 

 

Πηγή άρθρου: planet.ellak.gr Ελληνική κοινότητα GNOME

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com