ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

45 μέρες απομένουν για το WordCamp 2016 & το WordCamp Athens 2016 Contributor Day

Η ελληνική κοινότητα του WordPress διοργανώνει το διήμερο συνέδριο WordCamp Athens 2016, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, στις 19 & 20 Νοεμβρίου 2016.

unnamed

Τι είναι ένα WordCamp

Περίπου το 40% των sites που διαβάζεις καθημερινά, έχουν δημιουργηθεί με βάση το ανοικτό λογισμικό του WordPress. Τα WordCamps είναι τα επίσημα συνέδρια του WordPress που διοργανώνονται σε κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου. Στα WordCamps, συζητάμε διάφορα θέματα: web, development, design, social media, startups, e-commerce, blogging και πολλά άλλα. Tα WordCamps, σε παγκόσμια βάση, υποστηρίζονται και διοργανώνονται υπό την αιγίδα του από το WordPress Foundation -το επίσημο και κοινωφελές ίδρυμα που έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της ανοικτότητας του WordPress.

Στην ιστοσελίδα του Wordcamp 2016 μπορείτε να δείτε τους ομιλητές, σχετικές ανακοινώσεις για το συνέδριο, όπως και λεπτομέρειες για τα εισιτήρια του event.

 

WordCamp Athens 2016 Contributor Day

Ένα WordCamp δε θα ήταν πλήρες χωρίς ένα φανταστικό contributor day, μια ολόκληρη ημέρα δηλαδή, όπου ο καθένας μας μπορεί να συνεισφέρει με τον τρόπο που μπορεί στην κοινότητα του WordPress. Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, ακριβώς μία μέρα μετά το κεντρικό γεγονός του WordCamp Athens 2016, θα συγκεντρωθούμε στο φιλόξενο χώρο του coworking space Found.ation, Ευρυσθέως 2 & Πειραιώς 123 για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, 11:00-18:00
Found.ation, Ευρυσθέως 2 & Πειραιώς 123

Τα contributor days αποτελούν το επιστέγασμα ενός WordCamp. Είναι η ευκαιρία για κάθε μέλος της κοινότητας να βρεθεί σε χαλαρούς ρυθμούς με οργανωτές και ομιλητές με κύριο σκοπό να εξοικειωθεί με τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία μπορεί να επιστρέψει λίγη από την καλή ενέργεια που θα έχει ρουφήξει την προηγούμενη μέρα. Έμπειρα μέλη της τοπικής κοινότητας του WordPress θα είναι εκεί για να σας καθοδηγήσουν σε αυτό.

WordPress Global Translation Day 2016 @ Found.ation

WordPress Global Translation Day 2016 @ Found.ation

Τι θα χρειαστείτε

Τα μόνα απαραίτητα εργαλεία είναι το laptop σας, καλή διάθεση και μπόλικη ενέργεια. Αν αγαπάτε το WordPress και το ανοιχτό λογισμικό, τότε δεν είναι προαπαιτούμενο να διαθέτετε καμία άλλη ιδιότητα για να συνεισφέρετε. Είτε είστε προγραμματιστές, designers, δημοσιογράφοι, κειμενογράφοι, είτε ασχολείστε με το marketing και τα social media, είτε απλώς έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο για να διαθέσετε σε άλλους χρήστες, μπορείτε να το κάνετε! Τα θέματα που θα μας κρατήσουν απασχολημένους είναι:

  • η ανάπτυξη της κοινότητας
  • συνεισφορά στη μετάφραση
  • συνεισφορά στα fora
  • open mic – ρώτα ό,τι θες

Η διατροφή των συμμετεχόντων για την ημέρα αυτή θα καλυφθεί από τις χορηγίες για τη διοργάνωση του WordCamp Athens με μεσημεριανό φαγητό και καφέ. Η ώρα προσέλευσης είναι 11:00 το πρωί και η ημέρα θα ολοκληρωθεί στις 18:00 το απόγευμα.

Στο contributor day θα λάβουν μέρος 60 επίλεκτοι συμμετέχοντες του WordCamp Athens. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι εγγραφές για την ημέρα αυτή.

 

Πηγή άρθρου: https://2016.athens.wordcamp.org

 

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com