ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ συμμετέχει στο SMWCon Fall 2016 στη Φρανκφούρτη

Στην Φρανκφούρτη, αυτές τις μέρες πραγματοποιείται το διεθνές συνέδριο SMWCon Fall 2016 που αφορά το σύστημα λογισμικού Semantic MediaWiki.

Το Semantic MediaWiki αποτελεί μία επέκταση για το MediaWiki, το πιο διαδεδομένο λογισμικό wiki και ταυτόχρονα το σύστημα που στηρίζει τη σε όλους γνωστή wikipedia. Το Semantic MediaWiki προσθέτει σημασιολογικές (semantic) δυνατότητες στις σελίδες του MediaWiki, πράγμα που σημαίνει ότι οι σελίδες ενός wiki μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για εξαγωγή συμπερασμάτων, με τρόπο που να προσομοιάζει με βάση δεδομένων.

1

Από την πρώτη μέρα του συνεδρίου: Tutorial Day

Μέσα στην τριήμερη διάρκεια του συνεδρίου καλύπτεται το Semantic MediaWiki σε όλη του την έκταση, συμπεριλαμβανομένων και των επεκτάσεων του. Στην πρώτη μέρα περιλαμβάνονται διαλέξεις σχετικά με πρακτική εφαρμογή και επίδειξη συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του συστήματος. Στη δεύτερη και τρίτη μέρα, εισηγητές από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος πάνω στο Semantic MediaWiki, αλλά, το πιο σημαντικό, παρουσιάζουν ήδη υλοποιημένα projects που το έχουν ως πυρήνα της υλοποίησής τους.

2

Από την δεύτερη μέρα του συνεδρίου.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ δίνει το ¨παρών” στο συνέδριο, με σκοπό τη μετάγγιση τεχνογνωσίας και την εφαρμογή της σε ήδη τρέχοντα εγχειρήματα, όπως το wiki για την καταγραφή υπηρεσιών του δημοσίου (wiki.ellak.gr) το οποίο υλοποιεί. Επίσης η παρουσία μας στο SMWCon Fall 2016, αποσκοπεί στην ισχυροποίηση των σχέσεων με συνοδοιπόρους σε ότι αφορά το ελεύθερο/ανοιχτού κώδικα λογισμικό, καθώς και τη διάδοση της αποστολής και των δράσεών μας.

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com