ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το Υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας ξεκίνησε την μετάβαση στο LibreOffice

To Υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας έχει ήδη προχωρήσει στην χρήση του LibreOffice στις πρώτες 8000 θέσεις εργασίας των υπηρεσιών του Υπουργείου, αναφέρει η Sonia Montegiove, αναλυτής λογισμικού που εργάζεται για την ιταλική επαρχία της Περούτζια και βοηθάει το Υπουργείο για την μετάβαση στο LibreOffice.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων ετών, το έργο LibreDifesa στοχεύει να εγκαταστήσει το LibreOffice σε πάνω από 100.000 σταθμούς εργασίας του ιταλικού στρατού. Το έργο του Υπουργείου Άμυνας είναι μια από τις μεγαλύτερες μεταβάσεις στην Ευρώπη και με αυτήν την μετάβαση το Υπουργείο αναμένει να εξοικονομήσει 26 ως 29.000.000 ευρώ για τα επόμενα χρόνια με τη χρήση του LibreOffice.

libreoffice_open_source-600x400

Για το στρατό, τα κύρια κίνητρα για την μετάβαση είναι η διαλειτουργικότητα και η μακροπρόθεσμη προσβασιμότητα των εγγράφων και πληροφοριών. Το Ιταλικό υπουργείο Άμυνας έχει ήδη υιοθετήσει το ODF ως πρότυπη μορφή αρχείων και προτρέπει τους χρήστες του να χρησιμοποιούν ελεύθερες γραμματοσειρές.

Η μετάβαση σε LibreOffice μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζει κανένα πραγματικό πρόβλημα για τους χρήστες», δήλωσε η Sonia Montegiove, ο πρόεδρος της ομάδας LibreItalia, παρουσιάζοντας το έργο LibreDifesa στη Σύνοδο Κορυφής του FSFE στο Βερολίνο.

Η αντικατάσταση του τρέχοντος μείγματος παλαιών και νέων εκδόσεων ιδιόκτητων εφαρμογών γραφείου από το LibreOffice, βοηθά στην αναδιάρθρωση των εσωτερικών διαδικασιών πληροφορικής από τα τμήματα IT και ξεμπλέκει το κουβάρι των διάφορων μακροεντολών εγγράφων που υπάρχουν. Αυτά θα ανασχεδιαστούν σε διαδικασίες που θα έχουν καλύτερη διαχείριση και συντήρηση. Οι εθελοντές του LibreItalia συνεργάζονται με το Υπουργείο για την εκπαίδευση των εκπαιδευτών και του προσωπικού υποστήριξης και παρουσιάζουν το LibreOffice σε κορυφαία στελέχη για να βοηθήσουν στην προετοιμασία της επικοινωνίας της μετάβασης.

LibreDifesa1

Το κύριο πρόβλημα, λέει η Montegiove, είναι να ξεπεράσουμε την αντίσταση. «Οι χρήστες θα παραπονεθούν. Αλλά η επικοινωνία υπερνικά την αντίσταση στην αλλαγή, και στην πραγματικότητα δημιουργεί ένα αίσθημα ιδιοκτησίας ».

Ακόμα το Ιταλικό Υπουργείο Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο της χρήσης του Linux για την επιφάνεια εργασίας των σταθμών εργασίας του, και ήδη χρησιμοποιεί πιλοτικά την σουίτα email, ημερολογίου και συνεργασίας Zimbra suite.

Δείτε τη παρουσίαση της Sonia Montegiove στο FSFE Summit 2016

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu

 

Σχετικά άρθρα:

Το Υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας επιλέγει LibreOffice για τους 150.000 σταθμούς εργασίας του

Το Ιταλικό Υπουργείο Άμυνας θα εξοικονομήσει 26-29 εκ. με την μετάβαση στο LibreOffice

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com