ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η πόλη της Μασσαλίας προωθεί την ανάπτυξη του OpenADS – ένα ανοικτό λογισμικό διαχείρισης οικοδομικών αδειών

Η Μασσαλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, και το OpenMarie, μια κοινότητα των διοικήσεων της πόλης για το λογισμικό ανοικτού κώδικα,  προωθούν την ανάπτυξη του OpenADS, μια λύση ανοικτού λογισμικού για τη διαχείριση των οικοδομικών αδειών και τον καθορισμό ζωνών. Την περασμένη εβδομάδα, οι δύο ξεκίνησαν την oμάδα εργασίας OpenADS  για να συγκεντρώσουν όλες τις δημόσιες διοικήσεις που χρησιμοποιούν το λογισμικό, και να διαχειριστούν το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξη της εφαρμογής.

Το OpenADS είναι σήμερα ένα από τις top-5 εργαλεία που χρησιμοποιούνται στη Γαλλία για τη διαχείριση των οικοδομικών αδειών και τον καθορισμό ζωνών, σύμφωνα με τον Thierry Benita, CIO της atReal, μια υπηρεσία παροχής ΤΠΕ ανοικτού κώδικα που βασίζεται στη Μασσαλία. Την περασμένη εβδομάδα, ο Benita εξελέγη επικεφαλής του σχεδίου για την νεοσυσταθείσα ομάδα εργασίας. Αυτό θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη του OpenADS καθώς επιτρέπει σε πολλούς δήμους να μοιράζονται μια κοινή εφαρμογή.
Η ομάδα εργασίας την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε επίσης την έκδοση 3.30.0  του OpenADS.
opeadd-screenshot

Το OpenADS (Authorisation des Droits des Sols) συνδυάζει το Γεωγραφικό Λογισμικό Πληροφοριών (GIS) με τις πληροφορίες του κτηματολογίου και το Alfresco, ένα σύστημα διαχείρισης εγγράφων ανοικτού κώδικα. Το λογισμικό μπορεί να συνδυαστεί και με πολλά άλλα συστήματα GIS, αναφέρει η Adullact, μια ένωση για τους δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται για το ελεύθερο λογισμικό. Αυτή η ομάδα διαχειρίζεται ένα αποθετήριο λογισμικού, και το OpenADS είναι μία από τις πολλές λύσεις που διαθέτει.

Η πόλη της Μασσαλίας αποφάσισε σχετικά με τη χρήση αυτού του εργαλείου, το 2012, και ολοκλήρωσε τη μετάβαση της μέσα στο 2014. Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, OpenADS τέθηκε σε εφαρμογή από την οργάνωση διαδημοτικής συνεργασίας στη Βρετάνη, όπου και χρησιμοποιείται για τη διαχείριση των έργων ευρυζωνικών υποδομών. Ως αποτέλεσμα, το λογισμικό χρησιμοποιείται σήμερα από 349 πόλεις και κωμοπόλεις στην περιοχή.
Η ανάπτυξη του λογισμικού ξεκίνησε το 2007 από τον François Raynaud, επικεφαλής του τμήματος πληροφορικής στην πόλη της Αρλ.

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com