ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κυκλοφόρησε ή έκδοση 4.5 του Linux kernel

Στις 14 Μαρτίου, ο Linus Torvarlds και η ομάδα ανάπτυξης του πυρήνα του Linux, ανακοίνωσαν την επίσημη κυκλοφορία της έκδοσης 4.5 του Linux kernel με εσωτερική κωδική ονομασία «Blurry Fish Butt.».

kernel

Στα νέα χαρακτηριστικά του πυρήνα Linux kernel 4.5 συμπεριλαμβάνονται υποστήριξη για την τεχνολογία διαχείρισης ενέργειας AMD PowerPlay, υψηλές επιδόσεις του AMDGPU open-source driver για την Radeon GPU, βελτιώσεις στην διαχείριση ελεύθερου χώρου του συστήματος αρχείων Btrfs, και καλύτερη Epoll πολυνηματική επεκτασιμότητα.

Υποστηρίζει GCC (GNU Compiler Collection)’s UndefinedBehaviorSanitizer (UBSan) και ο ελεγκτής μνήμης προσφέρει πλέον λογιστικά ορθή μνήμη του sockets, το madvise() υποστηρίζει πια το MADV_FREE flag. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που φέρνει το Linux Κernel 4.5 είναι η προσθήκη ενός copy_file_range system call για την αντιγραφή αρχείων χωρίς την ανάγκη μεταφοράς δεδομένων μέσω του userspace. Το νέο χαρακτηριστικό είναι γνωστό σαν copy offloading.

Ακόμα ο Linux kernel 4.5  προσθέτει βελτιώσεις στα SO_REUSEPORT UDP sockets, και υποστήριξη Forward Error Correction (FEC) στο device-mapper component. Όπως συνήθως ενημερώθηκαν πάρα πολλοί drivers , και διορθώθηκαν αρκετά σφάλματα. Μπορείτε να κατεβάσετε τον πηγαίο κώδικα του νέου πυρήνα άμεσα από το kernel.org.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Torvalds

Πηγή άρθρου: http://news.softpedia.com/

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com