ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

OpenMaxims: Ανοιχτού κώδικα λογισμικό διαχείρισης ασθενών σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας

OpenMaxims, ανοιχτό λογισμικό διαχείρισης ιστορικού ασθενών.

Το OpenMaxims αποτελεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ιστορικού ασθενών το οποίο αναπτύχθηκε στην Μεγάλη Βρετανία, διατέθηκε ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα και πλέον χρησιμοποιείται σε περισσότερα από τρία νοσοκομειακά ιδρύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το συγκεκριμένο λογισμικό υλοποιήθηκε για λογαριασμό των νοσοκομείων Blackpool Victoria, Clifton και Fleetwood Hospital, όλα από τα οποία βρίσκονται στην βορειοδυτική Αγγλία..

Μάλιστα τα τρία αυτά νοσοκομειακά ιδρύματα συναποτελούν και την ένωση – σύνδεσμο του Blackpool Teaching Hospitals NHS Foundation Trust. Η ένωση αυτή θα ενσωματώσει το λογισμικό OpenMaxims τον επόμενο Δεκέμβριο.

“To νέο σύστημα ERP θα επιτρέψει σε περισσότερα από 3.000 άτομα νοσοκομειακού προσωπικού να διαμοιράζονται το ιατρικό ιστορικό των ασθενών σε όλη την έκταση των εγκαταστάσεών τους, που περιλαμβάνει 830 κλίνες” υπογραμμίζει η IMS Maxims, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του λογισμικού. Το σύστημα αυτό αναμένεται να συμβάλει στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας, την μετατροπή των δεδομένων σε ηλεκτρονική μορφή μέχρι το έτος 2020, και επιπλέον την αύξηση της ροής εργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του νοσοκομειακού αυτού θεσμού. Τα νοσοκομεία θα ωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα, όπως είναι η γρηγορότερη και η οικονομικότερη συνεργατική ανάπτυξη ενός συστήματος, συγκριτικά με αντίστοιχα εμπορικά κλειστά συστήματα ERP”, επισημαίνει η εταιρεία ανάπτυξης.

Το OpenMaxims, το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ιστορικού ασθενών, είχε σχεδιαστεί αρχικά ως εμπορικά διαθέσιμο λογισμικό για το εθνικό σύστημα περίθαλψης της Μεγάλης Βρετανίας (NHS). H εταιρεία ανάπτυξης αποφάσισε τελικώς την διάθεσή του ως ανοιχτό λογισμικό τον περασμένο Ιούνιο. Η «ανοιχτή» έκδοση του συστήματος υλοποιήθηκε για πρώτη φορά για λογαριασμό του νοσοκομείου Musgrove Park Hospital στο Taunton, δυνατότητας 600 κλινών.

Η δεύτερη ένωση νοσοκομειακών ιδρυμάτων που θα ενσωματώσουν το λογισμικό αυτό αποτελείται από τα νοσοκομεία St Helens και Knowsley Teaching Hospitals NHS Trust, το οποίο περιλαμβάνει 8 νοσοκομεία και 3 κλινικές στην ευρύτερη περιοχή του Merseyside.

openMAXIMS_Logo_light_bg

Έμφαση στην κλινική προτεραιότητα

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, η IMS Maxims δημοσίευσε την τελευταία, πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού openMaxim. Αυτή η έκδοση “περιλαμβάνει όλες τις βελτιώσεις και προσθήκες που υλοποιήθηκαν για λογαριασμό της ένωσης των νοσοκομείων Taunton και Somerset NHS Foundation Trust”, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η νέα αυτή έκδοση προσθέτει στο λογισμικό ένα σύνολο από καινούργιες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του να μπορεί το νοσοκομειακό προσωπικό να αντιληφθεί αν ο ασθενής είναι κατάλληλος να χειρουργηθεί ή όχι. Επίσης η καινούργια έκδοση συμβάλλει και στην σωστή κατεύθυνση – παραπομπή των ασθενών προς τα διάφορα νοσοκομειακά τμήματα και υπηρεσίες ανάλογα με την κλινική προτεραιότητα.

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com