ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

10 κορυφαία έργα ανοικτού λογισμικού για το 2015

Σε λίγες μέρες το 2015 πλησιάζει στο τέλος του και το Opensource.com παρουσίασε τα 10 κορυφαία έργα ανοικτού λογισμικού για το 2015.


 

Apache Spark
spark-logo-trademark

Όταν πρόκειται για την επεξεργασία μαζικών δεδομένων, το Hadoop δεν είναι πλέον το μόνο στο χώρο του ανοικτού λογισμικού. Το Apache Spark είναι ένα γενικό εργαλείο επεξεργασίας δεδομένων που επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται γιγαντιαία σύνολα δεδομένων σε πολλούς κόμβους και να συντονίζουν την επεξεργασία τους, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να επικεντρωθούν στην συγγραφή ερωτημάτων στη γλώσσα της επιλογής τους. Στις αρχές του τρέχοντος έτους, ανακοινώθηκε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην επεξεργασία δεδομένων από Apache Spark, (100 TB δεδομένων σε μόλις 23 λεπτά). Στους μήνες που ακολούθησαν, το ενδιαφέρον για Apache Spark δεν έχει επιβραδυνθεί, και το έργο έχει αποκτήσει πολλούς νέους συνεργάτες και χρήστες


Blender

blender

Το Ίδρυμα Blender έχει σαν αποστολή ” την οικοδόμηση μιας ελεύθερης και ανοικτού κώδικα πλατφόρμας δημιουργίας 3D για τους καλλιτέχνες και τις μικρές ομάδες.” Φέτος είδαμε την δύναμη του Blender σε πολλές δημιουργίες και δράσεις και αποτελεί ένα απο τα κορυφαία εργαλεία 3d και animation.


D3

d3

Όταν εργάζεστε με μεγάλες ποσότητες raw δεδομένων, μερικές φορές η οπτικοποίηση είναι ο καλύτερος τρόπος για την ερμηνεία τους. Και αν αυτή η οπτικοποίηση είναι διαθέσιμη και στο διαδίκτυο, μπορείτε να προσθέσετε νέα επίπεδα διαδραστικότητας για να εμφανίσετε πληροφορίες για ένα ακροατήριο εύκολα και σε κατανoητή μορφή. Το D3, είναι ένα JavaScript-based πλαίσιο  που προσφέρει οπτικοποίηση των δεδομένων και παρέχει επιλογές για την προβολή των δεδομένων σε διαγράμματα, γραφήματα, διαγράμματα, χάρτες, και πολλά άλλα.


Dolphin

005896446

Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο στην διαχείριση αρχείων στον υπολογιστή σας, χρειάζεστε έναν διαχειριστή αρχείων που ταιριάζει στις ανάγκες σας και σας δίνει τα χαρακτηριστικά που σας επιτρέπουν γρήγορα και εύκολα να πάρετε τον έλεγχο του συστήματος αρχείων σας. Το Dolphin, ο προεπιλεγμένος διαχειριστής αρχείων σε πολλές KDE-based διανομές, είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να σας βοηθήσει να οργανώσετε τα αρχεία σας.


Git

logo@2x
Ο κόσμος του revision control άλλαξε όταν το git εισήλθε στη σκηνή πριν από 10 χρόνια ως μια εναλλακτική λύση για την διαχείριση του πηγαίου κώδικα του πυρήνα του Linux. Από τότε, το git έχει γίνει το πιο δημοφιλές εργαλείο για την παρακολούθηση των αλλαγών σε αρχεία, και όχι μόνο για  τον πηγαίο κώδικα.


Mattermost
mattermost

Το Mattermost είναι μοντέρνα προσέγγιση για την συνομιλίες ανάμεσα σε ομάδες (group chat). To Mattermost είναι γραμμένο σε Golang και αρκετή JavaScript στο πλαίσιο React. Διαθέτει ιδιωτικές και δημόσιες συζητήσεις, καλή αρχειακή υποστήριξη, και ένα παρόμοιο με το Slack περιβάλον χρήσης



Piwik

piwik-logo

Piwik είναι μια εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα για το Google Analytics, και σύμφωνα με τον συγγραφέα Scott Nesbitt, οι πιθανότητες είναι έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε.
Σύμφωνα με τον Nesbitt: «Τα χαρακτηριστικά αυτά περιλαμβάνουν μετρήσεις σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών στο site σας, τα δεδομένα σχετικά με την προέλευσή τους (τόσο στο διαδίκτυο όσο και γεωγραφικά), από ποιες σελίδες φεύγουν από την ιστοσελίδα σας, και τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τις παραπομπές από τις μηχανές αναζήτησης . Το Piwik έχει επίσης μια σειρά από αναφορές και μπορείτε να προσαρμόσετε την προβολή τους για να δείτε τις μετρήσεις που θέλετε να δείτε. Για να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη, το Piwik ενσωματώνει τη διαχείριση πάνω από 65 συστήματα περιεχομένου, (όπως WordPress, Magneto, Joomla !, και vBulletin κτλ) με την χρήση plugins.



R
r-project-logo

Στην εποχή των μεγάλων δεδομένων, τώρα μπορεί να είναι η ώρα να μάθετε την R, η οποία έχει γίνει η γλώσσα προγραμματισμού για τους επιστήμονες δεδομένων και όλους όσους ενδιαφέρονται για στατιστικούς υπολογισμούς με γραφικά. Νωρίτερα αυτό το έτος, το R Consortium έγινε μέλος του Linux Foundation, και δημιουργήθηκε για να παρέχει υποστήριξη για την ανάπτυξη του R-Hub, μια πλατφόρμα φιλοξενίας κώδικα για την ανάπτυξη και τη διανομή πακέτων για την R.



SugarCRM

scrm_logo

Το SugarCRM είναι μια από τις κορυφαίες εφαρμογές στο χώρο ανοιχτού κώδικα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων, και έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ένα από τα κορυφαία 5 CRM εργαλεία. Η έκδοση κοινότητας του SugarCRM μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα ως μια ολοκληρωμένη λύση για τους οργανισμούς που θέλουν να διαχειριστούν και α οργανώσουν τις επαφές τους. Με ένα τεράστιο κατάλογο χαρακτηριστικών και πρόσθετων λειτουργιών που επιτρέπουν την ακόμη μεγαλύτερη εξατομίκευση, το SugarCRM αποτελει τη ιδανική λύση στο χώρο των CRM


Vagrant

vagrant


Με λίγα λόγια,
το Vagrant είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών για την έναρξη και τη διαμόρφωση virtual machines. Με το Vagrant τα περιβάλλοντα εργασίας είναι επαναλήψιμα και φορητά, και τα δεδομένα που ορίζει το περιβάλλον είναι αποθηκευμένα σε αρχεία κειμένου, καθιστώντας ακόμα πιο εύκολη το version control στο περιβάλλον σας και την διαχείριση των εικονικών μηχανών σας,. Ακόμα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε περιβάλλοντα ανάπτυξης στον τοπικό υπολογιστή σας που είναι σχεδόν ταυτόσημα με το περιβάλλον παραγωγής, ανεξάρτητα από το το λειτουργικό σύστημα.


Πηγή άρθρου: https://opensource.com

 

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com