ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Πώς να αναπαραγάγετε αρχεία βίντεο απευθείας από #Torrent [#Ubuntu, #Mint & παράγωγες διανομές]

torrents downloadΠώς θα σας φαινόταν το να μπορείτε να δείτε αρχεία βίντεο άμεσα από torrents χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσετε πρώτα το αρχείο; Αυτή είναι μια επιλογή η οποία υπάρχει από default στην υπέροχη διανομή Pinguy OS (από την έκδοση 14.04) και σε καμία άλλη, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

info: Το PinguyOS είναι μια διανομή η οποία βασίζεται στο Ubuntu, έχοντας κατά νου τις ανέσεις που προσφέρει το Mint, μα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, προσφέρει στον καθημερινό χρήστη ένα desktop με τις ευκολίες και τις εφαρμογές που χρειάζεται στην καθημερινή του ενασχόληση.

Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστεί και σε άλλες διανομές οι οποίες βασίζονται στο Ubuntu και φυσικά και στο ίδιο το Ubuntu. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε τον μοναδικό VLC Media Player, o οποίος υπάρχει στα αποθετήρια όλων των Linux διανομών και θα τον βρείτε στους διαχειριστές πακέτων (Κέντρο Λογισμικού, Synaptic, Software Manager, κλπ). Η διαδικασία είναι απλή και για χάρη συντομίας, την δίνουμε μέσω τερματικού / κονσόλας. Ανοίξτε το λοιπόν και δώστε μια-μια, τις παρακάτω εντολές, βάζοντας και τον κωδικό σας, μόλις ζητηθεί, υποθέτοντας πως έχετε ήδη εγκαταστήσει τον VLC media player:

sudo add-apt-repository -y ppa:chris-lea/node.js
sudo apt-get update
sudo apt-get install nodejs wget vlc
sudo npm install -g peerflix
wget http://pinguyos.com/files/Torrent-Video-Player
chmod +x Torrent-Video-Player
sudo mv Torrent-Video-Player /usr/bin

Αφού εγκαταστήσετε το πιο πάνω tweak, ανοίξτε τον browser σας και επιλέξτε το αρχείο torrent που θέλετε. Στην συνήθη ερώτηση που θα σας κάνει για το τι θέλετε να κάνει αυτό το αρχείο, αντί για κατέβασμα (download), επιλέξτε:

Open With (Άνοιγμα με)

και στην συνέχεια επιλέξτε το:

/usr/bin/Torrent-Video-Player

Αυτό βέβαια μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, ανάλογα με τη σύνδεσή σας στο Internet, τους peers και άλλες μεταβλητές. Όμως εκτός αυτού, υπάρχει και η δυνατότητα με τον Ναυτίλο, μα και τον Nemo File Manager, να παρακολουθήσετε αρχεία βίντεο μέσα στα torrent:

– Για τον Ναυτίλο File Manager, δώστε μια-μια, τις παρακάτω εντολές, βάζοντας και τον κωδικό σας, μόλις ζητηθεί:

wget http://pinguyos.com/files/Torrent-Video-Player
sudo chmod +x Torrent-Video-Player
mv Torrent-Video-Player ~/.gnome2/nautilus-scripts

– Για τον Nemo File Manager, δώστε:

wget http://pinguyos.com/files/Torrent-Video-Player
sudo chmod +x Torrent-Video-Player
mv Torrent-Video-Player ~/.gnome2/nemo-scripts

Αφού κατεβάσετε ένα torrent αρχείο στον υπολογιστή σας, κάντε δεξί κλικ από τον διαχειριστή αρχείων και επιλέξτε:

Scripts > Torrent-Video-Player

Αυτό ήταν, πλέον θα μπορείτε να παρακολουθείτε τα αρχείο βίντεο από torrents, χωρίς να χρειάζεται ή να περιμένετε να τα κατεβάσετε στον δίσκο σας.

 

Leave a Comment

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com